Helene Hellmark Knutsson skriver till dig som funderar…

Jag vänder mig till dig som funderar på att rösta moderaterna i valet den 9 september. Moderaterna har nu gett besked om att de kommer att samtala med Sverigedemokraterna för att Ulf Kristersson oavsett valresultat ska kunna bli statsminister. Det innebär att de släpper in Sverigedemokraterna till den innersta makten. Ett parti med nazistiska rötter- och som gör skillnad på folk och folk. Det kommer skada Sverige och det kommer att skada vår demokrati.

Fredrik Reinfeldt kanske inte var den mest lyckosamma statsministern för oss socialdemokrater, men vi kunde alltid lita på att han stod upp för de liberala värderingarna och för demokratin. Nu måste frågan ställas till Centerpartiet och Liberalerna: Kommer ni ingå i en regering som är beroende av Sverigedemokraterna?

Jag har under hela mitt politiska liv som minister, som kommunalråd och som oppositionsråd i landstinget försökt hitta lösningar över blockgränserna. För det bästa för staden eller för landet. Och jag vill fortsätta på den samarbetsvägen framåt.

Den enda garanten för att Sverigedemokraterna inte ska ha ett inflytande över Sverige efter nästa val är att rösta på Socialdemokraterna och Stefan Löfven.

facebook Twitter Email