God Jul och Gott Nytt År🎉

Vi stĂ„r nu inför ett nytt Ă„r 2021 och framtiden kĂ€nns vĂ€ldigt oviss. 

Vi har Ă€nnu inte fĂ„tt nĂ„gon riktig kontroll pĂ„ pandemin, covid-19 och det gör att vi mĂ„ste ta hand om varandra genom att HĂ„lla i, HĂ„lla ut och HĂ„lla avstĂ„nd.  
Det kommer en tid dĂ„ vi kan se tillbaka pĂ„ att vi gjorde det, vi tog hĂ€nsyn till vĂ„ra medmĂ€nniskor. 

I november mÄnad bestÀmde politikerna i Nykvarns kommun hur kommunens pengar ska anvÀndas under 2021 och vi kan bara konstatera att det inte Àr tillrÀckligt mycke pengar i nykvarnspartiets, moderaternas och miljöpartiets budget. 
Fortsatta nedskÀrningar och besparingar vÀntar inom vÄrden, skolan och omsorgerna. Detta Àr inte bra för kommunens barn, ungdomar och Àldre. 
DÀrför föreslog vi Socialdemokrater en skattehöjning pÄ 60 öre per hundralapp, nu tÀnker du typiskt Socialdemokraterna. Sanning Àr den att vi aldrig har höjt skatten i Nykvarn men nu stÄr mycket pÄ spel, tryggheten pÄ förskolorna, grundskolorna, hemtjÀnsten och vÄrt Àldreboende. 
Vad betyder en skattehöjning pÄ 60 öre?
för dig som har en inkomst pÄ 10 000 kronor Àr de 60 kronor per mÄnad. Med en inkomst mellan 17 000 och 24 000 kronor ca 100 kronor per mÄnad. Vad skulle vi fÄ för det?
Ett tryggare Nykvarn med pengar till kommunens viktiga verksamheter, förskola, skola, Àldreomsorg och annan omsorg. Det skulle finnas pengar till löner till vÄra anstÀllda och Àven nya satsningar. Vi tycker ju sedan lÀnge att kommunen behöver en egen Ishall och en Skatepark pÄ FuruborgsomrÄdet.
Satsningar pÄ trygghet, aktiviteter för ungdomar och fler personal inom verksamheterna.
Ja allt detta skulle vi tillsammans fÄ för 60 öre per hundralapp, lÄt oss alla hjÀlpas Ät för att Nykvarn ska fortsÀtta vara den plats dÀr vi kÀnder att vi tar hand om varandra, ung som gammal, dÀr vi kÀnner oss trygga och stolta över vÄr kommun.

Socialdemokraterna i NykvarnđŸŒč

Ps. Vi fick inte igenom vÄrt förslag men vill dela vÄra idéer och tankar med dig. Ds.

facebook Twitter Email